Annapolis – Az állami Szenátus egyik bizottsága jóváhagyta a vonatkozó törvényjavaslatot, amely így a teljes Szenátus elé kerülhet. Ha a törvényhozók igent mondanak, Maryland nyolcadik államként legalizálhatja a melegházasságot.

 

A Szenátus igazságszolgáltatási bizottsága 7:4 arányban mondott igent a Martin O’Malley kormányzó által egyébként támogatott javaslatra, amit az állami Kongresszus a múlt héten már elfogadott. A javaslat tavaly is megjárta a marylandi törvényhozást, akkor azonban a Házban még elvérzett. Jamie Raskin demokrata szenátor (Montgomery megye), a javaslat egyik támogatója reméli, hogy idén másként lesz.

Az egyneműek házasságának intézménye látszik győzedelmeskedni Kaliforniában, ahol a jogi küzdelem nem ért még véget; New Jerseyben pedig csak Chris Christie kormányzó vétója miatt nem vezették be, egyébként az összes feltétel adva van hozzá. Washington államban népszavazást kezdeményeznek az engedélyezés ellen, amely egyébként júniustól lenne hatályos. Melegházasságot ma Massachusettsben, Iowában, Vermontban, New Hampshire-ben, Connecticutban és New Yorkban, továbbá Washington D.C.-ben lehet kötni.

Marylandben figyelemmel voltak a vallásos emberek témával kapcsolatos kifogásaira, így például a Kolumbusz Lovagjai ebben az államban nem kényszeríthetők arra, hogy meleg vagy leszbikus esküvő céljára bérbe adják rendezvénytermüket, s az ily módon házasodó párok sem kötelezhetők arra, hogy egyházi konzultáción vegyenek részt.

Forras: nepszava.com

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr74186046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása