A 63 esztendős Cohen a 2010-es választások után állt pártja parlamenti frakciójának élén.

 

Lemondott hétfőn a hágai parlament legnagyobb ellenzéki pártjának, a Munkapártnak (PvdA) a frakcióvezetője, Job Cohen, Amszterdam egykori népszerű főpolgármestere, aki a világ első meleg házasságának anyakönyvvezetője volt.

A PvdA csupán egyetlen képviselői hellyel maradt alul a liberális VVD-vel szemben. Azonban a megszerzett 30 mandátumából - amennyiben ma tartanának választást Hollandiában - mindössze 14-et őrizne meg, legalábbis a legutóbbi közvélemény-kutatás adata szerint. A hanyatlás annál is inkább fájdalmas, mert riválisa, a szintén szociáldemokrata Szocialista Párt éppen a PvdA rovására erősödik (a 2010-es választáson elért 15 mandátummal szemben ma 33-at érne el).

Mint a Volkskrant holland újság honlapja írta, Cohen lemond mandátumáról is, így a PvdA politikai vezetését se vállalja, döntését azzal indokolta, hogy "nem volt képes politikai perspektívát" nyújtani pártjának.

Cohen igen népszerű volt főpolgármesterként, csaknem egy évtizedig állt Amszterdam élén, ő adta össze a világ első meleg párját 2001-ben.

Forras: hirado.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr904153906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása