Az Izraeli Turisztikai Minisztérium tájékoztatása szerint Tel-Aviv lett a világ legjobb meleg városa (Best Gay City).

A versenyt az American Airlines szervezte a www.gaycities.com honlappal közösen. A szavazók 43%-a helyezte az izraeli nagyvárost az első helyre, míg a második helyezett New York a szavazatok 14%-át kapta. A közlemény szerint Tel Aviv világszerte közismert nyitott és liberális LGBT (leszbikus, meleg, biszexuális és transzszexuális) közösségéről.

Évente megrendezik a Meleg Büszkeség Felvonulását (Gay Pride Parade), és számos más eseményt, amelyre a világ minden részéből érkeznek LGBT turisták. Az idén június 8-án lesz Tel Avivban a Meleg Büszkeség Felvonulása, amelyen 100,000 résztvevőre számítanak a szervezők. Tavaly több mint 5000 LGBT turista érkezett az eseményre – elsősorban az Egyesült Királyságból, az USA-ból, Németországból, Hollandiából és Oroszországból.

Az internetes szavazás részletes eredménye megtekinthető a www.gaycities.com honlapon, eszerint harmadik helyen végzett Torontó, majd San Pablo, Madrid, London, New Orleans és Mexikóváros következett.

Az idei tel avivi melegfelvonulással kapcsolat információk ezen a linken érhetők el.

102572.jpg

Forrás: turizmusonline.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr503741472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása