Ricky Martin színészként és énekesként is sikeres, homoszexualitását nyíltan vállalja.

Ricky Martin 1971. december 24-én látta meg a napvilágot a Puerto Rico-i San Juan városában Enrique José Martín Morales néven. Édesapja, Enrique Martin pszichológus, édesanyja, Nereida Morales pedig könyvelőként dolgozott, Ricky alig volt kétéves, amikor szülei elváltak. Édesapja újra megnősült, három féltestvére született.

Gyerekkorától fogva vonzotta a színpad és a csillogás, 12 évesen a Menudo nevű fiúbandához csatlakozott, tehetségének és kitartó munkájának köszönhetően hamar ő lett a csapat szólóénekese. Rengeteget turnéztak, és kiemelkedő sikereket értek el, ám Ricky 1989-ben úgy döntött, egyedül folytatja tovább.

ricky1.JPG

Énekes és színész

Közben befejezte a középiskolát, majd New Yorkba, később pedig Mexikóvárosba költözött. 1990-ben megjelent első, Ricky Martin című albuma, mely ötszázezer példányban kelt el világszerte, és a három évvel későbbi Me Amarás szintén elsöprő sikert aratott.

Ekkoriban a színház világába is belekóstolt, főszerepet kapott a Mama Ama el Rock című musicalben, közben pedig televíziós meghallgatásokra járt. Szerepet kapott a Alcanzar Una Estrella című szappanoperában, alakításával - a népszerűség mellett - egy rangos mexikói díjat is bezsebelt.

ricky2.JPG

Világhírű lett

1994-ben Los Angelesbe ment szerencsét próbálni, a General Hospitals című sorozat csaposának karakterét ölthette magára. A világhírnévre négy évvel később tett szert, amikor felkérték az 1998-as foci vb dalának eléneklésére. A La Copa de la Vida a világ 60 országában szökött a slágerlisták élére.

A női rajongók szívébe is gyorsan belopta magát az igéző tekintetű, szobortestű félisten, ám ugyanilyen hamar megindultak a találgatások nemi hovatartozását illetően. Az, hogy 2008-ban béranya hordta ki ikerfiait, csak tovább szította a pletykát, majd 2009-ben Ricky bevallotta biszexualitását.

A tényleges coming out-ra csak egy évvel később, 2010-ben került sor, amikor is hivatalos honlapján tett nyilatkozatában beismerte: meleg, és büszke rá. Oprah Winfrey műsorában ezt követően azt is elárulta, hogy van kapcsolata, ám párja kilétét nem fedte fel.

Karrierjét szerencsére nem vetette vissza vallomása - bár a női rajongók bizonyára csalódottak -, legújabb albumát 2011 tavaszán jelent meg, és a Broadway egyik darabjában is feltűnt.

ricky3.JPG

Forrás: femina.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr333492786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása