Arlene Istar Lev, szociális munkás szerint azok a gyermekek, akik leszbikus, meleg, vagy biszexuális családban nőnek fel, pszichológiailag egészségesnek tekinthetőek, és gyakran jobb teljesítményre képesek, mint társaik. Azonban a meleg szülők gyakran úgy érzik, hogy ahhoz, hogy jó szülők legyenek, heteroszexuális gyermeket kell nevelniük.
A homoszexuális szülőket érő társadalmi nyomás családi stresszt eredményez, mely megnehezíti, hogy a meleg szülők meleg gyermekei megkapják a társadalmi támogatást.

A Family Process hasábjain olvasható tanulmány rámutat arra, hogy ezek a szülők (hasonlóan a heteroszexuális szülőkhöz) harcolnak azért, hogy gyermekük "normális" legyen. Lev - aki már három évtizede dolgozik meleg szülőkkel - hozzátette, hogy azok a szülők, akik saját identitásukat előnyként élik meg, egyedülálló képességeket éreznek magukban a probléma megoldására.

A legtöbb esetben a homoszexuális szülők gyermeke heteroszexuális lesz, azonban ez nem mindig van így - csakúgy, mint heteroszexuális szülők esetén. A társadalom felelőssége, hogy felismerje és elismerje a meleg szülőket, ne pedig nyomást gyakoroljon rájuk, hogy viselkedjenek úgy, mint a "normális" szülők.

Forrás: lifenetwork.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr533415312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása