Ezt a blogbejegyzést a srbija.blog.hu 2011.09.02-i bejegyzésből másoltam ki.

 

Az iskolájában eljárás indult egy újvidéki középiskolai angoltanárnő ellen, aki homofób és soviniszta nézeteit hangoztatta a Facebook-oldalán. Facebookra felhelyezett képe a sarokban látható. A felirat kb: "Tahók, tűnés!"

Jelena Popović-Ivanović, a Bácsfi Diána babérjaira törő, humán végzettségű pedagógus nyílt erőszakra uszított a melegek és a leszbikusok ellen.

Miután több szerb sajtóorgánum is foglalkozott az üggyel, Jelena Facebook-oldalán az újságírókat fenyegeti perrel a magánszférája megsértése miatt.

"A buzik betegek, ki kell őket közösíteni és minden eszközzel el kell őket hallgattatni, mert a betegség propagandáját terjesztik!"

Osztotta meg gondolatait a virtuális térben Nikita Če Buraška néven fejszbukozó, fő állásban Shakespeare nyelvét oktató fiatal pedagógus, Ivo Andrić nyelvét facsézás közben meglehetősen alpári módon használva. Mindezt az alábbiakkal fokozta:

"Debilek, ennyit az erőszakellenességről szóló projektetekről. Dögöljetek meg az összes ellopott közpénzetekkel együtt! Ti magatok provokáljátok ki ezzel a nyílt, utcai erőszakot, buzeráns csorda! Nehogy valaki azért kritizáljon a véleményemért, mert középiskolai tanár vagyok! Arról ordibálok, amiről csak akarok!"

Akinek illúziói lennének azzal kapcsolatban, hogy Jelena tanárnő nem bírja a buzikat, van ez így, egyébként teljesen jó fej, hát ki kell, hogy ábrándítsam; minket magyarokat sem csipál, különösen azokat, akik a jelenleg hatályos Szerbia területén élnek kisebbségben. Íme az ezzel kapcsolatos facsés gyöngyszeme:

"Az etnikai kisebbségeknek nem lehetnek azonos jogaik, mint a többségi nemzetnek! Soha! Hé, ez a mi országunk, Szerbia!"

Kedves Jelena, és egyéb homofóbok, soviniszták, egy faék-egyszerűségű kísérletet javaslok; ha heteroszexuális vagy, mint teszem azt én, és a statisztikai adatokat alapul véve, valószínűleg a legtöbb olvasónk, akkor képzeld el az alábbi szituációt: holnap arra ébredsz, hogy a többség azonos neműekhez vonzódik, neked pedig rettegned kell, mert az ösztöneidnek nem tudsz parancsolni, és továbbra is a másik nem izgat fel. Mindezért sokan megvetnek, gyűlölnek, tettlegesen akarnak bántalmazni.

Vagy kedves Jelena, képzeld el, hogy arra ébredsz, Újvidék nem Szerbiához tartozik, hanem teszem azt Magyarországhoz. Egyik kolléganőd, Ilona Facebook-oldalán az alábbiakat olvasod:

"Az etnikai kisebbségeknek nem lehetnek azonos jogaik, mint a többségi nemzetnek! Soha! Hé, ez a mi országunk, Magyarország!"

Kedves Jelena, ne feledd: mint bárki más, te is lehetsz kisebbségi!

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr883398953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása