Az AIDS világnapján azokra az ismert emberekre emlékezünk, akik felvették ugyan a harcot a HIV vírussal, de sajnos nem tudták legyőzni.

kepatmeretezes_hu_n01.jpg

Freddie Mercury: 1991 őszén tett megrendítő hivatalos bejelentést, amiben arról tájékoztatta a világot, hogy AIDS-es. 1991. november 24-én halt bele a HIV-vírus szövődményeibe.

kepatmeretezes_hu_n02.jpg

Anthony Perkins: A Psycho felejthetetlen sorozatgyilkosának megtestesítője 1992. szeptember 12-én, hatvan éves korában hunyt el AIDS-ben.

kepatmeretezes_hu_n03.jpg

Gia Carangi: A híres modell az első nők között volt, akik AIDS-vírusban haltak meg. 22 éves korára komoly heroin függő lett, elfordult tőle a divatvilág. 26 éves korára pedig egy reggel holtan találták.

kepatmeretezes_hu_n04.jpg

Rock Hudson: Az 1950-es évek Hollywoodjának szívtipró színésze volt az első híresség, aki felvállalta a nyilvánosság előtt betegségét. 1985. október 2-án hunyt el.

kepatmeretezes_hu_n05.jpg

Denholm Elliott: A háromszoros BAFTA-díjas színésznél, a Szoba kilátással és a Szerepcsere című filmek sztárjánál 1987-ben diagnosztizálták a betegséget. Az AIDS következtében kialakult tuberkulózis okozta 1992-es halálát.

kepatmeretezes_hu_n06.jpg

Emile Ardolino: A Dirty Dancing rendezője nyíltan vállalta homoszexualitását. 1993-ban halt meg az AIDS szövődményei következtében.

kepatmeretezes_hu_n07.jpg

Makgatho Mandela: Nelson Mandela első házasságából született fia 2005-ben hunyt el AIDS-ben, 54 éves volt.

Forrás: life.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr83428096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása