NŐI SZEMSZÖGBŐL: A homoszexuális férfiak egy része hetero házasságban él, látszólagos boldogságban, feleséggel és gyerekekkel. Női szemmel nézve igencsak elgondolkodtató, mégis honnan ismerhetjük fel, mi, gyanútlan feleségek, ha a pasink titokban a másik nemhez vonzódik.

Az a bizonyos "boldogan élnek, amíg meg nem halnak" sztori sajnos nem mindegyikünknél működik. A kevésbé szerencsések párkapcsolatai ugyanis rendre zátonyra futnak, sok esetben épp amiatt, mert a korábban bűbájosnak hitt pasiról idővel kiderül, hogy teljesen más személyiség, mint amilyennek mutatja magát. A kellemetlen meglepetések tárházában megtaláljuk a mamához való kóros ragaszkodást, az elköteleződéstől való félelmet, a zugivást, az agresszivitást, a szerencsejátékra való hajlamot és a félrelépést. Ez utóbbi a toplistás mumus, hiszen ha fény derül rá, hogy a "kedves" a hátunk mögött valaki mással folytat szexuális viszonyt, azonnal padlóra kerülünk. Sírunk, vádaskodunk, az ocsúdás első perceiben pedig a "mégis mit tud az a nő, amit én nem?" jellegű kérdésekkel bombázzuk a párunkat. Értelemszerűen hidegzuhanyként ér bennünket a hír, ha a pasink bevallja, hogy nem egy szexistennővel, nem egy kolleginával, de még csak nem is a sarki kocsma pincérnőjével bújt ágyba, hanem egy férfival - ugyanis homoszexuális.

Ezt a vallomást, melyet a szakirodalom "coming out"-nak nevez, mi, barátnők és feleségek csak nehezen tudjuk feldolgozni. Részben azért, mert egész egyszerűen nem értjük, hogy nem vettük észre, hogy a párunk a saját neméhez vonzódik. Biztosat mi sem tudunk mondani, de azért összegyűjtöttük a legtipikusabb jeleket, melyek ara utalhatnak, hogy homoszexuális a partnered. Figyelem! Az alábbi felsorolás csupán tájékoztató jellegű, a tünetek pedig kizárólag egymással összefüggésben és nem egyénenként értelmezhetőek!

20111007szeressis4.jpg

1. Feminin vonások

Igen, vannak férfiak, akik feminin vonásokkal rendelkeznek, nőies a mozgásuk, más férfiaknál valamivel nagyobb mértékben foglalkoztatja őket a divat, a szépségápolás, sok időt töltenek a tükör előtt, és hihetetlen energiájukat köti le a saját testük ápolása. Ettől még nem kell homoszexualitásra gyanakodnunk. Intő jel azonban, ha a partnerünk extrém mértékben űzi a fent említett szokásokat, illetve ha ez az állapot a korábbi szokásokat felrúgva, hirtelen következik be.

2. Gondok az ágyban

A homoszexuális férfiak nőkkel folytatott nemi kapcsolatára a lapos szexuális élet, az erőltetett, ritka együttlétek, a női közeledés elutasítása jellemző. Ezzel szemben ritkán az is megeshet, hogy az azonos nemű partner megjelenése színt visz az addig fakó hetero kapcsolatba is: intenzívebbé válik a szexuális élet, képbe kerülhetnek új pózok, új, extrém kívánságok is.

3. Azok a dolgos hétköznapok

A félrelépések egyik klasszikus tünete, ha a férfi ilyen-olyan elfoglaltságokra hivatkozva túl sok időt tölt távol az otthonától. Hétvégi meetingek, csapatépítő tréningek, sűrűsödő konferenciák és dömping jellegű túlórák jelezhetik, hogy valaki más is van az életében.

4. Hangulatváltozás

Amikor egy férfi felismeri homoszexuális orientációját, rendszerint erős frusztrációt él át. Bűntudata van, szorong, feszültté válik, ez pedig meghatározza a hangulatát is. Otthon agresszívebb, ingerlékenyebb lesz, de az is megeshet, hogy magába fordul, és elejét véve minden kommunikatív szituációnak, elhúzódik a családjától.

5. Férfi preferencia

A homoszexuális férfiak figyelmét nem a nőkkel, hanem a férfiakkal kapcsolatos szexuális ingerek keltik fel. Nehéz kiszűrni, mégis intő jel lehet, ha a strandon vagy filmnézés, esetleg pornó közben nem a csajokon, hanem a férfiakon akad meg a szeme, és láthatóan izgalmi állapotba kerül a férfi test látványától. Akkor is, ha közben azzal takarózik, hogy csak azért bámulja azt a srácot, mert olyan ismerős neki valahonnan.

6. Szoros kapcsolat más férfiakkal

Számunkra ismeretlen férfiak bukkannak fel körülötte, hirtelen kialakul egy intenzív barátság, ezzel párhuzamosan sokasodnak a baráti programok, a túlórák, a személyes jellegű telefonok és e-mailek.

7. Böngészési előzmények, furcsa mappák

Félreérthetetlen jel, ha a kedvencekben, a keresési előzményekben vagy a számítógép rejtett mappáiban homoszexuális tartalomra bukkansz. Az sem jó jel, ha rajtakapod, amint homoszexuális pornót néz. Ne feledd: nem véletlenül tette be azt a DVD-t.

8. Homofóbia

A helyzet kétesélyes. Vannak, akik nyíltan támogatják a homoszexualitás gondolatát. Ők gyakran előhozhatják a témát, ismerősök ismerőseiről mesélnek, és megpróbálják a női partnert is bevonni a beszélgetésbe, amit akár óvatosan célzásként is értelmezhetünk. A másik csoport tagjai homofób érzéseket vallanak, minden mássággal kapcsolatos gondolatot elutasítanak, és felhorkannak, ha a téma szóba kerül.

Általánosságban elmondható, hogy a nők rosszul fogadják, ha kiderül, vagy ha maga a partner vallja be, hogy a saját neméhez vonzódik. A nő első reakciója, hogy összeomlik, hiszen úgy érzi, a férfi becsapta, hogy az eddigi közös évek, az életük csupa hazugságra épült, hogy sosem volt fontos a partnerének, csupán álcaként, "fedő sztoriként" használták. Az érzelmi sokk után, második nekifutásra sokaknál megjelenik a "majd én segítek neked" indíttatás. A nő ekkor úgy gondolja, ha megpróbálnák újrakezdeni, ha színt vinnének a kapcsolatukba, ha több időt töltenének együtt, akkor a "hiba" megszűnne. Ez a gondolatmenet azonban több sebből vérzik. Először is, a férfi szereti a partnerét, a közös élet, a gyerekek, a közös élmények valóságosak. A homoszexuális orientáció sok családapa esetében a házasságot követő években válik tudatossá. Az esetek többségében a férfi nem akarja becsapni a nőt, sőt, sokszor épp azért gátolja le olyan sokáig homoszexuális vágyait, hogy a heteroszexuális kapcsolatát megóvhassa. És még egy fontos információ: a partner homoszexuális orientációja nem "kijavítandó" hiba, ezért ha a partner homoszexuálisnak vallja magát, nem érdemes a heteroszexuális kapcsolatformát erőltetni, és éveket várni arra, hogy a férfi visszatérjen. Ez esetben - női részről - csak a belátás és a helyzet elfogadása segíthet.

20111007szeressis5.jpg

Forrás: life.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr243413442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása