A Homoszexuálisok és Leszbikusok Lejáratás Elleni Szövetsége szerint a homoszexuális és biszexuális szereplők száma a tévéműsorokban az utóbbi időszakban nagy százalékban emelkedett, ami azt jelenti, hogy a társadalom egyre inkább elfogadja és tudomásul veszi a szexuális másságot.

A 15 éves "Hol tartunk a tévében" című jelentésből az derül ki, hogy a főműsoridőben 2010-2011-ben rendszeresen megjelenő műsorokban megjelenő színészek 3,9 százaléka játszik homoszexuális, leszbikus vagy biszexuális szerepet. A 2009-2010-es évadban ez az arány csak 3 százalék volt. A homoszexuális és leszbikus karakterek közül ebben az évadban csak hat nem fehér.

Az ABC, a CBS, a Fox, az NBC és a CW által rendelkezésre bocsátott információk alapján a szervezet 84 bemutatott sorozatot vizsgált ebben az évadban. Bár a drámasorozatokban a rendszeres vagy visszatérő karakterek száma nem változott tavaly óta, a vígjátékokban jelentősen emelkedett.

A csatornák közül az ABC áll az első helyen a képviseletben, itt a rendszeres karakterek 7,2 százaléka, vagyis az összes 152-ből 11 szereplő homoszexuális. Ezt követi a Fox 5 százalékkal. A legtöbb homoszexuális és biszexuális karaktert, vagyis 10 rendszeres és visszatérő szereplőt az HBO vonultatja fel. A True Blood - Inni és élni hagyni sorozatban hat ilyen karakter jut szerephez.

"A homoszexuális karakterek számának emelkedése azt tükrözi, hogy egyre inkább megértik és tudomásul veszik a szexuális másságot, mint jelenséget, és egyre több filmkészítő és csatorna fogadja el az iparág új szabványaként" - véli Jarrett Barrios a szervezet elnöke.

Forrás: lifenetwork.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr363413457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása