Hat éve alakult a brightoni meleg férfikórus, amely most nagy lehetőséget kapott: a tervek szerint októberben jelenik meg első lemezük, mégpedig a Universal Records kiadó gondozásában - közli a Brit Telegraph online kiadása.

A brightoni meleg férfikórust (The Brighton Gay Men’s Chorus) 2005 januárjában alakította néhány jóbarát: egy csapos, egy tanár, egy pék és egy utazási irodában dolgozó férfi. Az alapötletet az adta, hogy Brightonban korábban nem működött meleg férfiakból álló kórus, ahogy olyan közösség sem volt - leszámítva a bárokban verbuválódott alkalmi társaságokat -, ahol a meleg férfiak kipróbálhatták volna a közös éneklés örömét - írja internetes oldalán a brit Telegraph.

A formációhoz mára több mint ötvenen csatlakoztak: a maga nemében ez a legnagyobb meleg kórus Sussexben. A csapat repertoárjában olyan előadók feldolgozásai szerepelnek, mint Neil Young, Dawid Bowie, a Queen vagy a Radiohead. Előadásaik sikerét látva nemrég megkereste őket a Universal Records kiadó, amely többek között a U2 és Lady Gaga lemezeit is jegyzi.

Amennyiben létrejön a szerződés - körülbelül egymillió fontról szól -, a kórus bemutatkozó albuma még októberben elkészülhet. Mindez azért is érdekes, mert ez lenne az első alkalom, hogy egy meleg férfikórus betör a zenei piacra.

 


A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr903397514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása